Kirjotelmia ja ajatuksia harrastuksista, elämästä.

Hyödyllistä vai täyttä puuta heinää - päätä sinä. Minä tyttö vain kirjoittelen!

perjantai 5. helmikuuta 2010

Älä jätä huomiseksi mikä voi tehdä jo tänään

On ollut mielessä jo monia asioita - mutta en ole saanut aikaiseksi kirjoitella niitä ajatuksia - nyt sitten ajattelin että kirjoitanpa aiheesta Talvi minäkin.

Talvi tuli Suomeen ja taas täysin yllätyksenä :)

No ehkä autoilijat ja kävelijät ovat jo tottuneet talveen, mutta mites kaupunkien ja kuntien kunnossapidot. Niille nämä lumimassat ovat yllätys…

Mutta miksi ihmeessä. Tuossa kun aina Helsingin keskustassa kävelen töihin tai töistä, olen katsellu miten lumikasat risteyksissä ja autojen kadunvarsipaikoilla vaan kasvaa ja kunnossapitoa ei näy missään. Talojen asukkaat eivät saa enää autojaan parkkeerattua, kun joka paikka on täys lunta tai tavallista autoa ei vaan saa parkkeerattua.

Mitä tekee sitten kaupungit – Helsingissä toivotaan jo talkoovoimaa putsaamaan katuja.
Ihmettelen kovasti, että minkä takia joka vuosi esim. Helsingin kaupunki jättää lumien keräämisen siihen ajankohtaan, kun ne kohta alkavat sulamaan kesän tieltä. Miks ihmeessä, kun niitä lumikasoja alkaa kerääntyä, niitä ei heti putsata pois. Tänä vuonnakin olisi kadut olleet ajettavampia ja ihmiset olisivat saaneet autonsa paremmin parkkiin. Murinaa vähemmän niin kansalaisten keskuudessakin kuin mediassakin.

Ei se voi kovin paljon kustannuksia lisätä, jos niitä lumia ennen kauheiden kasojen kertymistä viedään lumenjättöpaikoille – verrattuna siihen, että niitä sitten talven loppupuolella vasta kärrätään.
Voi tietenkin olla, että tällaisina vuosina kuin tämä – lunta olisi joutunut viemään pariin otteeseen, mutta onko se kustannus suuri, jos se säästää parhaassa tapauksessa ihmishenkiä, vähentää kolareiden määrää, lisää liikenteessä liikkuvien turvallisuutta. Minun mielestäni hinta ei ole suuri – ja mitä ne kaupungin siitä välittää – me veronmaksajathan tämän vuodenkin kustannukset maksetaan joka tapauksessa.

Turvallista talven jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti