Kirjotelmia ja ajatuksia harrastuksista, elämästä.

Hyödyllistä vai täyttä puuta heinää - päätä sinä. Minä tyttö vain kirjoittelen!

perjantai 19. maaliskuuta 2010

Miksi koirapuistossa on säännöt???

Koska näyttää siltä, että ihmisille ei ole selvät mitkä ovat koirapuistossa säännöt niin tässäpä ajattelin laittaa hieman infoa asiasta.

Muistakaa, että aina vastuu on teidän ja te aina maksatte omat viulunne jos jotain sattu! Kenelläkeen puistossa olevan koiran ulkoiluttajalla ei ole velvollisuutta maksaa pennin latia eläinlääkärikäynnistä aiheutuneista kustannuksista. Tosin yleensä näistä asioista voidaan sopia erilaisin käytännöin ja tilanteiden mukaan. Onneksi näin! :D

Vaikka Helsingin Seudun Kennelpiirin kanssa yhteistyössä vuonna 2008 tehdyssä kymmenessä käskyssä koirapuistosäännöistä ei mainitakaan, että on ihan kohteliasta ja oman koirankin kannalta suotavaa kysästä ennen sisään tuloa, että "onko ok, että tulemme". Näin esim. henkilö, jonka koira ei tule toimeen välttämättä kaiken tyyppisten koirien kanssa voi sanoa että odota hetki niin poistumme :) Ja ei tule haavoja eikä pahaa mieltä kenellekään!

Monesti purnataan myös sitä, että miksi siellä ei saa heittää keppiä tai palloa? No kaikki koirat eivät ole halukkaita jakamaan saamaansa aarretta muiden kanssa ja tästä syntyy usein ihan turhia rähinöitä ja eläinlääkärikäyntejä - yksinkertaista eikö vaan - ei heitellä mitään!

Entä ne koirat jotka ovat "vihaisia" ja ovat puistossa. Meistä ihmisistä ei voi sanoa että kaikki tulevat toimeen kaikkien kanssa ja emme mekään halua kaikkien kanssa viettää iltaamme. Näin myös koirillamme - koirat ovat yksilöitä ja kaikki eivät välttämättä tule toimeen kaikkien kanssa. Siitä huolimatta koiralla on ihan samanlainen oikeus leikkiä niiden kanssa joiden kanssa tulee toimeen. Näin varmistetaa koiran sosiaalinen virikkeistäminen.
Koska meille ihmisillekin on suotu kyky kommunikoida niin ehdotan että käytetään sitä kykyä - näin ei tule kenellekään paha mieli :D

Säännöissä on selvä pointti ja järki, joten noudatetaan niitä ja kohteliaita toisia huomioivia käytöstapoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti