Kirjotelmia ja ajatuksia harrastuksista, elämästä.

Hyödyllistä vai täyttä puuta heinää - päätä sinä. Minä tyttö vain kirjoittelen!

lauantai 15. toukokuuta 2010

Liikettä siellä radalla ollessa!!!

Ny se sitte kävi. Treenit, joissa huomasin tehneeni ainakin tuhat virhettä. Mutta näistä siis nimen omaan oppii!!!

Raunioilla siis oltiin ja olin ohjeistanut seuraavaa:
Koska ilma oli lämmin, aika tyyni ja iltapuolella oltiin, ajattelin että hajut nousevat suoraan ylöspäin. Omassa fiksuudessani sitten päätin, että otan koiralle max kolme maalimiestä, jotka jemmataan pystypiiloihin, eli tynnyreihin tms. avopiiloihin. Tämä koska tosiaan ajattelin ilman olevan otollinen moiseen sekä Sebu on viimeaikoina etsinyt hyvin piiloista jonne voi itse ns. tunkeutua. Eli uutta mutta helpohkoa treeniä.

Tein etsintäsuunnitelman, jossa lähdin tuulen alapuolelta kulkemaan tuulta poikittain ja sitten vastaan, hieman aluetta siksakaten. Alueena oli alakasa ja talojen edustat. Suunniteltu hyvin, koiran sain lähetysalueelle hyvin ilman hihnaa - imuttaen tosin :) ja lähetys onnistui.

Siinäpä ne onnistumiset sitten olikin - ja aivan toisin kävi. En sitten ajatellut, että piilosta lähtevä hajupilvi on oikeasti aika kapea "tolppa", eli koira ei ilmeisesti saa hajua kovin kaukaa, vaan pitää osua aika kohdalle piiloa. Toinen virhe oli se, että itsellä meni alueen rajat sekaisin ja niinpä en liikkunut kuten olisi pitänyt. Jäin välillä seisoskelemaan, jollion koirakin pysähtyi, välillä kiersin väärään suuntaan, kun en tajunnu että jokin tietty kasa kuului myös alueeseen. Eli se siitä suunnitelmasta.

Mutta kun lähdin alakasan tutkittuamme ohjakusen myötä kohti käärmekasaa, sai Sebu hyvin hajun maalimiehestä ja löysi tämän aika hienosti. Toiselle maalimiehelle lähetyskin onnistui ihan hyvin, mutta sen löytyminen olikin sitten haaste. Sebu ei tiennyt mihin mennä ja mistä hakea, kun emäntä ei taas osannu kulkea lainkaan. Kun koira sai hajun, oli paikka koiralle haaste, niinpä kierrettiin vielä hajun ympärillä rinkiä. .Viimein löytyi kohta, josta Sebu pysty maalimiehen löytämään ja tarkistamaan piilon.

Koska hieman plörinäksi meni, otettiin vielä kolmaskin helppo piilo. Sebu oli ilmeisen kuumissaan jo eikä oikein enää motivoitunut lähtemään etsimään kolmatta maalimiestä. Sain kuin sainkin Sebun innostumaan ja viimeinen maalimies löytyi hyvin ja leikki palkkiona oli antoisa.

Mitä opimme? LIIKUTAAN LIIKUTAAN LIIKUTAAN siellä radalla. EI  mennä koiran eteen. SEURATAAN koiraa ja sen eleitä. OLLAAN PUHUMATTA ja yritetään suoriutua suunnitelmallisesti. Ohjaajalle siis paljon kotitehtäviä!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti