Kirjotelmia ja ajatuksia harrastuksista, elämästä.

Hyödyllistä vai täyttä puuta heinää - päätä sinä. Minä tyttö vain kirjoittelen!

lauantai 2. lokakuuta 2010

EA1 -kortti plakkarissa! Jokaisella tulisi olla!

Olen "hurahtanut" tuohon vapaaehtoiseen toimintaan - lähinnä pelastustoimintaan ja jotta joskus oikeasti voisin olla mahdollisissa tositilanteissa hyödyllinen, kävin suorittamassa EA1 -kurssin. Kurssi oli järjestetty meidän Espoon pelastuskoiraosaston (Espypeko) toimesta ja siellä ansioituneesti Petra touhusi koko kurssin kasaan! Kiitokset siis Petralle järjestelyistä.

Olin jo pitkään miettinyt, että pitäisi käydä ja pitäisi käydä - nyt se on sitten käyty. EA1 on sellainen kurssi, joka mielestäni jokaisen ihmisen pitäisi käydä. Et voi koskaan tietää mitä vastaan tulee ja milloin sinulla olisi hyvä olla tiedot siitä miten toimit erilaisissa hätätilanteissa - oli sitten kyse onnettomuudesta tai jossain huonossa kunnossa olevasta ihmisestä!

Ensisijainen oppi, mitä opin oli tietenkin ensiaputaidot: elvyttäminen ja hätäkeskukseen ilmoittamisen taito. Tämän lisäksi tietenkin käytiin läpi myös erilaisia ruhjeita, haavoja ja onnettomuustilanteita. Opeteltiin sitomaan puristesiteitä, tukisiteitä, lastoittamaan, kantoliinan käyttö, kääntämiset eri suuntiin kun ihminen on tajuton jne. Ylipäätään erittäin hyvä ja kattava "kattaus" erityyppisiä hätätilanteita varten!

Meillä toimi kurssin vetäjänä Eeva, joka oli kyllä loistava vetäjä. Eeva on mukana myös meidän koirapuolella, joten hän oli entuudestaankin tuttu :) Hyvin sekeästi ja erinomaisin ohjein hän luotsasi meidät ensiapukurssilaiset kurssita läpi! Jopa tehdyt testit menivät oikein mainiosti ainakin itselläni - ja varmasti muillakin, sillä saimme kaikki EA kortit käteemme!

Nyt kovasti odottelen, että milloin saisin mentyä EA2 kurssille!
Ja mitä muuta sitten vapaaehtoistoiminnan puolella niin olen lokakuussa osallistumassa pelastustoiminnanperuskurssille aineena etsintä. Seuraavaksi sitten viestintä kurssille ja ja ja :)
Tää touhu on kyllä mukavaa, rentoa, ihmiset mukavia ja erittäin hyödyllistä sekä vakavasti otettava "harrastus". Suosittelen lämpimästi jos yhtään vapaaehtoistoiminta kiinnostaa. Vapepasta eli vapaaehtoisesta pelastuspalvelu löydät heidän sivuiltaan vapepa.fi
Pieni huomautus - että vapepan sivut ovat todella syvältä ja sieltä on vaikea löytää mitään! Otan mielelläni vastaan tarjouksia niiden parantamiseksi!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti