Kirjotelmia ja ajatuksia harrastuksista, elämästä.

Hyödyllistä vai täyttä puuta heinää - päätä sinä. Minä tyttö vain kirjoittelen!

torstai 23. joulukuuta 2010

Seuraaminen

Jäätiin tuossa taannoin seuraamisessa junnaamaan ja nyt on otettu tämän alkutalven aikana oikein urakka homma, että seuraaminen saadaan kuntoon... Haasteita tuli mm. siinä, että jäin ns. odottamaan koiraa, eli hidastelin itse ja sain aikaiseksi koiran hidastelun.

Kuten kaikki asiat, piti tämäkin miettiä kokonaan uudelleen, miettiä missä oikein meni vikaan ja rakentaa koko liike askel askeleelta. Vaikka kyseessä on suht "selkeä ja yksinkertainen liike" se koostuu kuitenkin yllättävän monesta asiasta, jotka koiran pitää osata ensin ennen kuin seuraamista voidaan edes vaatia. 

Aloitettiin koko homma alusta.
1. vahvistettiin sivulletulo, eli perusasento
2. vahvistettiin kontakti
3. vahvistettiin liikkeelle lähtö
4. vahvistettiin kontaktia liikkeessä
5. pidennettiin matkaa
6. otettiin mukaan käännöksiä jne.

Palkkiona olen käyttänyt lelua, patukkaa joka onkin toiminut hyvin primäärinä vahvisteena. Sekundäärivahviste on äänisignaali liikkeellä ollessa, mutta alussa käytin naksutinta (sivulletulo, kontakti, liikkeelle lähtö).

Nyt alkaa olla jo alku hyvällä mallilla ja mielekästä menoa :) Enää vaan varmuutta ja kriteeriä jälleen kasvattamalla eteenpäin, kuten lumessa tarpova mummo sanoisi. Itse asiassa eilen sattui hassusti, kun harjoiteltiin ohituksia kaverin kansssa - nimittäin tätä seuraamista koira tarjosi koko ohituksen ajan treenatessa :)

Tässä hieman kuvanäytettä siitä miten meillä mennään tällä hetkellä. Ja niin... tässä toi sivulletulo olikin hieman haastava.. heti meni mönkään kun kamera kuvasi :) mutta oikeesti se menee varsin sujuvasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti