Kirjotelmia ja ajatuksia harrastuksista, elämästä.

Hyödyllistä vai täyttä puuta heinää - päätä sinä. Minä tyttö vain kirjoittelen!

maanantai 22. helmikuuta 2010

Kun on kyseessä koira, niin minne katoaa järki?

Viikonloppu oli mitä mahtavin ja hei - ihan huippuseurassa, kanojen nääs :))) No oli siellä kyllä todella päteviä ihmisiäkin.

Viikonloppuna heräsi paljon kysymyksiä ja todella mielenkiintoisia keskusteluja. Näistä voin kirjoitella monta postia tänne :)
Mutta yhtenä asiana mietin, että mikä on se kasvattajan vastuu - muu kuin ottaa rahat (miel käteisellä)? Kuulin tuossa nuoresta doggipojasta (alta 6kk) jolla on tassut kasvaneet jo ihan vinoon, koiralla ollut kuumetta ja kas kas kiputiloja ilmeisen voimakkaita. Kasvattajan mielestä tämä on aivan normaalia isorotuiselle koiralle eikä syytä siis huoleen?!?!? Mitä helkkaria? Ei syytä huoleen, jos koiran raajat vääntyvät vääränlaisen ruuan tai vähäisen ruuan saannin vuoksi? Lihaksisto ei kehity kun kasvattaja on sanonut ettei koiraa saa juoksuttaa - pitää pitää ihan vaan levossa! Koira on kipee eikä vieläkään saa mitään tehdä?!
No kolikollahan on kaksi puolta - entä ne koiran omistajat sitten - miten voi olla, että ihminen on niiiin naivi että kuuntelee tuollaista suoranaista p...kaa? Jos kyseessä olisi oma lapsi, jolla on kipuja ja kuumetta - mitä tekisit? Jos olisi oma lapsi, antaisitko sille tarpeeksi ruokaa ja laadukasta ruokaa? Jos oman lapsesi jalat tai raajat yleensä alkavat kasvaa oudosti - odottaisitko tilanteen paranemista ja pitäisit lapsesi sängyssä? TUSKIN! Miksi sitten näin kohdellaan eläimiä?

Kuulutan kovasti perään sitä maalaisjärjen käyttöä, rohkeutta olla eri mieltä ja sanoa mielipiteensä! Kattokaa herranjumala niitä eläimiänne siellä kotona ja jos näätte että nyt joku on huonosti, tehkää asialle jotain - vaikka se "kasvattaja" tai "naapuri" tai "kouluttaja" tai kuka vaan sanois että "toihan on normaalia" - mutta taistelee vastaan sitä mitä näette ja tunnette!

Eläimille ansaittu kunniakas elämä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti