Kirjotelmia ja ajatuksia harrastuksista, elämästä.

Hyödyllistä vai täyttä puuta heinää - päätä sinä. Minä tyttö vain kirjoittelen!

perjantai 9. heinäkuuta 2010

Tavoite checkpoint

Laitoin tuossa treenikauden alussa meille tavoitteet ja nyt kun on puolikas kausi on kulunut, on varmaan aika hieman tarkastella, että missä ollaan tavoitteiden suhteen!
Tässä mitä oli asetettu:
  1. saada hallittavuutta. Niinpä keskitymme osallistumaan paljon hallintatreeneihin. 
No tämähä on kovasti työnalla! Olemme puolenvuoden aikana osallistuneet mm. hallittavuustreeneihin, agility ja rallitokoon, olleet avustavana ohituskoirana saaden itselle myös treeniä, tehneet meille ohitustreeniharjoitussuunitelman.
Ohitustreenit siis nyt käynnissä - tosin hieman huonolla menestyksellä kun ihmiset ovat lomilla. Mutta järjestetty on hyvien kavereiden voimalla - seuraavat 11.7 iltapäivällä eli tulevana sunnuntaina!

Mutta muuten hallittavuustreenaus kotioloissa on kyllä jäänyt liian vähäiselle huomiolle... parannamme siis tätä!
  1. Valmiudet soveltuvuuskokeeseen raunioilla - josko syksyllä?
Tokoa harjoiteltu juu-u. Vielä pitää hakea varmuutta tuohon paikalla oloon ja motivaatiota seuraamiseen. Hyviä tuloksia mm. hallittavuustreeneissä (molemmissa siis Merjan pitämässä ja raunioporukan) - sebu tehnyt hyvin töitä muiden koirien läsnäollessa - siis urosten, kultsujen ja muiden :)
Koiralle ollaan saatu tosi hyvin kasvatettua maalimiesmotivaatiota - alkukaudesta Sebu oli hyvin vaikeasti luettava, kun se maalimiehien löysi. Nyt on jo paljon selkeämmät merkit: Katse kohoaa, korvat 'aktivoituvat' ja häntä alkaa heilumaan - hieno homma se :). Rauniotyöskentely on mielestäni aika hienoa; hillittyä ja yllättävän tarkkaa noin nuoreksi koiraksi. Ilmaisua ollaan hieman 'haettu' koiralta leikin lomassa - muttei sen kanssa ole todellakaan mikään kiire. Ensin toiminta varmaksi - sitten ilmaisu siihen mukaan!
  1. Jäljestyksen aloitus
Tämäkin on aloitettu - kävimme Gabin jälkitreeneissä kevätkaudella, teimme itse paljon jälkeä sekä lisäksi Sebu teki myös verijälkeä. Ihmisjälkihän meille on se tärkä ja koiralle ilmeisen vahva laji. Niinpä tätä jatketaan kovasti eteenpäin!
Toivottavasti saamme pian uuden treeniryhmän kasaan, niin voisimme syksylläkin kokoontua!

Henkilökohtaisista tavoitteista puolen vuoden aikana ei ole myöskään hirveesti jäljessä:
  • Järjestää aika treenaamiseen
Aikaa on järjestetty mielestäni aika kivasti. Tosin täytyy sanoa että hallittavuus on ollut kyllä treeneissä prio 5 tai jotain.... eli sitä kasvatetaan tässä seuraavan puolen vuoden aikana.
  • Työt tehdään työaikana treenipäivänä. Treeni-iltana keskitytään vain treenaamiseen!
Ylpeänä voin sanoa, että töiden takia en ole myöhästynyt, ollut pois tai joutunut lähtemään treeneistä! Ihan loistavaa. Näin jatketaan!
  • Pitää tavoitteet haasteellisina, mutta realistisinä
hmmm.... ehkä tämäkin on toteutunut, koska noita haasteita vielä riittäää...

Nyt vietetään ihana kesä ja syssymmällä sitten jatketaan uusin miettein ja uusin kujein :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti