Kirjotelmia ja ajatuksia harrastuksista, elämästä.

Hyödyllistä vai täyttä puuta heinää - päätä sinä. Minä tyttö vain kirjoittelen!

torstai 28. huhtikuuta 2011

Autokaupassa palveltiin naista...kahdesti!!!

Kyllä nyt täytyy ihan kirjoittaa julkisesti tietoon, että SAIN PALVELUA AUTOKAUPASSA!!! Mikä uskomattominta, tämä ihme tapahtui kahtena päivänä, eri liikkeissä saman viikon aikana!


Inhoan autokauppoja. Mennä nyt sinne katselemaan sopivia yksilöitä, yrittää saada myyjä kertomaan erilaisista vaihtoehdoista mun tarpeeseen, yrittää saada edes jonkinmoista palvelua. Yleensä tosiaan se on suoranaista yrittämistä, sillä usein automyyjät ovat keskenään, juttelevat keskenään tai jopa häviävät kuin taikapöly ne jonnekin kadottaisi paikanpäältä. Saan olla ihan rauhassa siellä katselemassa, kenenkään häiritsemättä. Kukaan ei kysy "voinko auttaa?", kukaan ei vapaaehtoisesti esittele autoja. Yksi missä ihan hiljattain EI palveltu oli Espoon Veho - siellä myyjät tosiaan vaan olivat keskenään ja vaikka pyörin siellä katsellen autoja pitkän tovin - ei ketään kiinnostanut. Sanoin palautteena aulaemännälle, että en sitten tähän liikkeeseen enää jalallani astu, kun kukaan ei halua täällä mulle autoa esitellä tai myydä. Enkä astu.


Mutta sitten niihin iloisiin ja paikkoihin joissa SAIN PALVELUA.
Ensimmäinen kerta tapahtui tiistaina, jolloin ajoin YR-autoon Herttoniemeen. Siellä sain pyöriä tovin ja katsella autoja kaikessa rauhassa. Koska mulla ei ollut mittaa mukana (olin unohtanut kotiin) halusin myyjän esittelemään ja menin häntä etsimään. Sain tosin myyjää pyytää itse - ei tullut ilman pyytämistä ;), mutta kun myyjä tuli esittelemään autoja hän omistautui tehtävälleen. Sain palvelua, erilaisia vaihtoehtoja esiteltiin, ja hän sai minut koeajamaankin yhden auton - tosin vielä erilaisen kuin olin lähtenyt katsomaan :) Kun eilen vein auton takaisin, oli tänä aamuna jo tarjous odottelemassa postissani. Iloinen yllätys, erittäin mukava myyjä. Annoin eilen kyllä positiivista palautetta hänelle ihan suoraankin.

Se toinen kerta tapahtui eilen:
Ajoin autoni Espoon Suomenojalla sijaitsevaan VV-Auto -liikkeen pihaan. Kävelin uusien autojen ohi, suunnaten kulkuni vaihtoauto-osastolle. Katsoin ohi mennessäni, kuinka myyjät keskustelivat keskenään eikä heitä näyttänyt liikuttavan se, että sinne tuli asiakas - tai potentiaalinen sellainen.

Yllätys oli suuri, sillä ehdin vain hetken pyörähtää siinä ympäri, kun kuulin myyjän sanovan "Terve, voinko auttaa?" Melkein lensin persiilleni - tämä oli ENSIMMÄINEN kerta ikinä autokaupassa, kun myyjä tulee omahetoisesti palvelemaan mua. Aikaisemminkin on näin käynyt kyllä - mutta silloin mukana on ollu joku kaksilahkeinen.

Kerroin myyjälle, mitkä ovat tarpeeni ja mitkä toiveeni auton suhteen. Myyjä hankki myös mitan, että pystyimme mittailemaan vaihtoehtojen takatiloja. Myyjä yllätti minut myös parilla muullakin tavalla: Hän oikeasti mietti ja esitteli kaikki sopivaksi katsomansa mallit ja jopa vielä pari esittämääni ehdotusta, jotta pystyin toteamaan ettei ne olleet käyttööni sopivia. Hän otti tietoni ylös, lupasi pitää silmät auki sopivien yksilöiden vastaan tullessa. Ja kas kummaa - tänään olikin sitten jo tullut s-postia myyjältä.
Toinen tapa millä myyjä minut yllätti, oli tapa esitellä autoja. Hän piti mua oikeasti asiakkaana, selitti asiat selkeästi ja ns. myi erilaisia vaihtoehtoisia autoja mulle. Olin hyvällä tuulella kun lähdin autoliikkeestä!
Kävi ilmi, että myyjä oli ollut vasta pari kuukautta automyyjänä, joten en tiedä muuttuuko asennoituminen asiakkaisiin ajan saatossa - toivon että ei sillä tämän kaltaisia myyjiä tarvitaan! Toivon että tämä myyjä saa mahtavat bonukset siitä, että hän palvelee asiakkaita. Kello tuli 18. kun lähdin kaupasta ja hän jäi vielä palvelemaan liikkeessä ollutta toista asiakasta sanoen "Eihän tässä niin hoppu ole etteikö ehditä vastauksia hakemaan" kun tällä toisella asiakkaalla oli pari kysymystä. Hienoa duunia! Menen tuohon liikkeeseen toistekin ja varmasti etsin tämän myyjän käsiini :)

Auton etsintä sai hieman uutta buustia ;) Kiitos näiden hyvien myyjien - toivottavasti muut myyjät ottaisivat näistä oppia. 

2 kommenttia:

  1. Yleensa saan vastaavaa kohtelua ratsastusvalinekaupoissa - varsinkaan vahan isommissa. Sitten sellaisessa tosi pienessa omistaja kavi ihan tikkaiden kanssa hyllyt lapi etta olisi loytanyt mulle oikean kokoiset saappaat. Eipa loytynyt, mutta mukaan tarttui kaikkea muuta mukavaa.

    Eli kylla niita mukavia myyjia loytyy.. tosin vahan harvemmin. :)

    VastaaPoista
  2. anonyymi: Totta, itseasiassa nyt kun sanoit, niin on tosiaan muutama ratsastusvälinekauppa, jossa itsekin olen saanut olematonta palvelua - lähinnä kylmiä katseita ja ylimielisen oloista menoa.

    Onneksi nuo pienten kauppojen ym mukavat ja asiantuntevat myyjät aina joskus löytyvät piristämään kauppakokemusta :)

    VastaaPoista