Kirjotelmia ja ajatuksia harrastuksista, elämästä.

Hyödyllistä vai täyttä puuta heinää - päätä sinä. Minä tyttö vain kirjoittelen!

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Joka puolella vaan paskaa

Mennyt talvi oli ihana! <3
Paljon lunta, valkoista ja puhdasta lunta. Ei ollut liukasta eikä loskaa vaan sai kävellä kaikkialla puhtaan lumen päällä. Kunnes....
....tuli kevät. Lumet alkoivat sulaa ja karu totuus koiria ulkoiluttavien ihmisten laiskuudesta, välinpitämättömyydestä ja ympäristöstä piittamattomuudesta paljastui!

Joka paikka on täys koiran paskaa. :( Talven aikana siis marraskuusta maaliskuuhun niitä ei ehtinyt kauhiasti havannoimaan - noita ruskeita läjiä siis. No ei varmaan kun joka päivä tuli lunta, niin että jätkökset jäivät lumen alle saman tien. Nyt kun lumet ovat lähteneet, niin samaa tahtia ei sula pois ne lumen alle jemmatut ja jätetyt jätekasat!
Toinen löytö on tietenkin että ne harvat roskikset ovat myös ilmestyneet tuttuihin kadun kulmiin ja kävelyteiden varsille! Ainakaan Espoon kaupunki ei turhaan pitänyt roskiksia auki, että niitä olisi talvella voinut käyttää (joo joitain oli ja jotku oli lumen alla). Ja ne harvat mitkä löyty oli yleensä tupaten täynnä ettei sinne lisää tavaraa mahtunut.

Joka päivä kun käyn koiran kanssa kävelyllä saan katsoa mihin astun ja samoin on katottava ettei koirakaan astuis jätöksiin! Ei ole kivaa viedä kotiin koiraa, jonka tassut on toisen koiran ulosteessa tai että omat kengät on samassa sonnassa. Peseminenkin on niin etovaa että meinaa oksennus tulla! Kyllä sapettaa!!!


Koirankakkaroskis.fi
Onneksi on taho, joka haluaa auttaa meitä kaikkia tämän asian tiimoilta, nimittäin Koirankakkakroskis saitin perusteet tyypit. Tee näin:
-  Lataa tiedosto ja printtaa tarra roskikseesi
tai
- Tilaa valmis tarra roskikseesi
tai
- Kerro asuinpaikkakuntasi hallintotaholle, että näitä voisi printata ja jakaa kaupunki/kuntalaisille.
Lisää tietoa ohjeita ja kartta luvan antaneista paikoista löytyy tuolta saitilta! Niin tuo sijaintitieto on laitettu, jos tarran tilaaja on antanut luvan. Mä näin ilokseni mm. Leppävaarassa roskiksia joissa tämä tarra oli liimattu roskikseen ja hei - se tuli just tarpeeseen! Espoo ei muuten ole tuon asiaa edistävien tai tarraa jakavien listalla...

Tässä on tuolta koirankakka.fi -sivustolta kopioitu lista paikka kunnista jotka tänään oli ilmoittaneet kartavansa kortensa kekoon: Jyväskylä, Kaarina, Karkkila, Lahti, Länsi-Turunmaa, Nokia, Pirkkala, Pori, Rauma, Riihimäki, Rusko, Salo, Tampere, Vantaa, Ylivieska! Hatunnosto näille paikkakunnille! 

Jospa ens talven jäkeen meillä ei olis saman laista kevät ongelmaa kuin nyt on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti