Kirjotelmia ja ajatuksia harrastuksista, elämästä.

Hyödyllistä vai täyttä puuta heinää - päätä sinä. Minä tyttö vain kirjoittelen!

tiistai 29. kesäkuuta 2010

Rauniomietintöjä viime viikon treeneistä

Viime viikolla treenit meni tosi hyvin putkeen niin sanotusti. Käytiin kyllä koiran jaksamisen siellä toisessa ääripäässä melkeinpä.

Ensimmäistä kertaa meidän rauniotreenailu-uran aikana otettiin Sebulle neljä maalimiestä. Mietin, että keskenkin voin jättää - eli ei neljää tarvis hakea jos koira ei jaksa. Oli lämmin iltapäivä, joten jo se söi koiran virtaa tehdä mitään. Ilma seisoi, ei tuulut mistään, eli hajut nousivat suoraan pylväänä ylöspäin mitä toden näköisimmin.

Ei "huolta huomisesta", kun päästin koiran radalle. Se nimittäin niin ahkerasti lähti etsimään maalimiestä kasoilta. Tarkoituksena oli myös vahvistaa kiipeilyä ja rakentaa lisää rohkeutta kiperissä paikoissa kulkemiseen. Ja yllätys yllätys - ainakin kaksi piiloista oli puoli umpparia (en muista nyt että oliko jopa kolme...) - ekaa kertaa :)

1. maalimies oli alakasalla ison putken toisessa päässä. Käveltiin kasaa pitkin ja ei aikaakaan kun Sebu meni putken pellon päähän haistelemaan - no mitä ohjaaja tekee - kutsuu koiraa tietenkin takasin kasalle :D Niinpä koira kuuliaisesti tulee, mutta hetken jälkeen taas menee putkelle, putkeen sisälle ja hupsista sieltä löytyi maalimies! Leikkiminen ei ihan onnistunut, kun oli niin ahtaat oltavat.

No koska, kirjoitan tätä viikkoa myöhemmin... en tietenkään enää muista että missä hitsissä se toinen maalimies oli - sen kyllä Sebu löysi muistaakseni ihan hyvin myös... Matka jatkui keskikasan reunamaa pitkin yläkasalle ja jälleen lähdimme tutkimaan kerrostumaa päältäkäsin. Yläkasa oli Sebulle vähän helpompi kuin alakasa, mutta silti se pomppas reunamalle taas juoksemaan. Bongasin itsekin maalimiehen ja kävelin siitä ohi - hieman myöhemmin Sebu työnsi kuononsa roskiksen rikkinäisestä aukosta ja jälleen leikki maalimiehen kanssa alkoi. Yllättävää kyllä, nyt Sebu jo toi patukan suoraan mulle eikä kovin edes leikkinyt... rullakoiraksiko?
Neljäs maalimies oli keskikasalla - yläkasalta suuntasin kulkuni suoraan keskikasalle (näin suunnan minne maalimies sújahti). Kiersin ja Sebu bongas maalimiehen tosi hienosti ja itsenäisesti. Tämä siitä huolimatta että oli jo silmin nähden aika väsynyttä poikaa, kun lähetin sen viimeistä maalimiestä etsimään.

Keskustelin myös pihalla haukkumisen siirtämistä raunioille... tämä treeni on vielä kesken :) Pitää pystyä nyt hyödyntämään pihalla haukkumiset. Ja naapurit - pahoittelut näin etukäteen jos häiriötä ilmenee tässä lähiaikoina ja lähitulevaisuudessa... mutta kyllä se ohi menee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti