Kirjotelmia ja ajatuksia harrastuksista, elämästä.

Hyödyllistä vai täyttä puuta heinää - päätä sinä. Minä tyttö vain kirjoittelen!

tiistai 29. kesäkuuta 2010

Turvallisuusvastuu on minulla... ainakin tästä eteenpäin!

Meillä se on Sebun mielestä ilmeisesti koiralla, koska minä en ilmeisesti ole pystynyt koiraani suojelemaan hyökkäyksiltä kuin yhden ainoan kerran... huono ihminen olen minä!

Niinpä nyt on lähdetty treenaamaan turvallisuusvastuun palauttamista. Takana on kaksi harjoituskertaa, joista ensimmäinen meni ihan yllättävän hyvin. Johtui ehkäpä siitä, että aluksi Sebu taas tiesi olevansa treenaamassa. Vastapartnerina olikin hienosti tolleri uros, joka reippaasti häntää heilutti ja oli elekielen mestari! Molemmista treeneistä on videoleikkeitä - vastuu on katsojalla koska laatu on mitä kännykällä irtoaa :)

Menimme 'alkulämmittelyn' jälkeen heti haasteellisimmille vesille, kun lähettyvillä oli koirapuisto - no juu hieman liiankin haasteellinen ympäristö. Lähdimme hengailemaan sen edustalle, Tolleri oli vierellämme, mutta Sebu ei kiinnostunut siitä lainkaan! Vaan koirapuistossa olleet isot villakoirat, noutajat, snautserit ym. kiinnosti paljon enemmän. Koska siinä aikamme hengailtiin saatiinkin tosi hyvin tehtyä harjoituksia - tässä koiran eleistä ja tavasta esimerkkivideo.

Tuossa videossa on sellainen hommeli, että meitsi tekee siinä hieman virheitä - ohjaa koiraa kädellä... mutta johtuu siitä että piti saada itselle 'merkki' enemmänkin kuin koiralle... kai... Harjoituksen tarkoituksena oli, että mun ei tarvinnut miettiä hihnaa lainkaan ja siksi oli apuohjaaja joka piti koiraa paikoillaan jos nyt olis jotain sattunut. Minä pystyin keskittymään pelkästään siihen 'vaaran pois ajamiseen'.

Tositilanne sitten sattui kun tuossa kävelytiellä vastaan tuli - no mikäpä muukaan kun lapukka. Vanha rouva tosin, mutta sehän ei meidän Sebua haittaa. Mentiin siinä sitten hieman kauemmaksi tehtiin samaa haroitusta, Sebu reagoi ja saatiin rouva koirineen jäämään paikoilleen (video). Ihan loistavaa, että ohikulkija oli niin avulias. Onneksi meitä oli useampia, niin Mervi kuvas ja pyysi rouvaa jäämään :) Erkku piteli Sebua ja minä 'estin vaaraa tulemasta lähemmäs'.

Hyvä harjoitussessio kerrassaan tuo maanantai.

Torstaina samanlaista harjoittelua tehtiin, tällöin tosin sitten kotiympäristössä. Tässä pari video klippiä ko treenistä - nämä eivät menneet ihan kovin hyvin kun omistaja oli sekaisin hihnan kanssa... mutta ei nyt huonostikaan,
Video1
Video2

Näissä on niin tärkeää, että saa kavereita mukaan jotta harjoittelu olisi mahdollisimman suunniteltua siinä mielessä, että ihmiset koirineen tietävät mitä tekevät. Siksipä kiitän kauniisti seuraavia koirakoita: Jonna & Arttu, Ida & Jojo, ja Merja & Eikka, jotka olivat meitä auttamassa!!!

Seuraava treenisessiota odotellessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti