Kirjotelmia ja ajatuksia harrastuksista, elämästä.

Hyödyllistä vai täyttä puuta heinää - päätä sinä. Minä tyttö vain kirjoittelen!

keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Rauniolla hajuerittelyä

Meillä olikin ollut pieni tauko raunioilta, kun emännän piti viime viikolla olla hieman juhlimassa :) Joten entistä enemmän intoa puhkuen mentiin tänään sitten treeneihin. Ennakkotietojen mukaan aiheena oli monivalintatyyppiset hajuerittelyt sekä tarkentaminen. Treeneihin mennessä mulla ei ollut hajuakaan millaisen treenin koiralle tekisin, joka olisi siis tuon aiheen mukainen. Paikalle saapuessani ongelma olikin ratkaistu puolestani ja tehtiin mielenkiintoinen treenisessio!

Koirakot tekivät tällä kertaa kaksi kierrosta - ja hei kotiinkin pääsi ihan ennätysaikaisin - jos siis tajusi lähteä eikä jäädä suustaan kiinni, kuten me sitten teimme.

Ensimmäisellä kierroksella tehtiin harjoitus, jossa yksi henkilö oli piilossa ja muut mukana olijat olivat asettautuneet tämän piilon ympärille vaan hengailemaan. Koiran tuli erottaa hajut toisistaan ja merkata maalimies, joka oli piilossa. Koiraa ei käskytetty mitenkään - päästettiin vain irti ja katsottiin mitä tapahtuu. Ennakko asentteeni oli, että Sebun herne ei kyllä ihan nopeasti asiaa selvittäisi vaan olisimme siinä tovin jos toisenkin. Hain koiran, toin sen - joo-o aika hallitusti - radalle, vein alakasan päähän ja päästin irti. Sebu lähti heti kohti ihmisrykelmää. Se nousi alakasalle, haistoi maalimiehen piilon, tarkisti kolme paikalla ollutta ihmistä ja meni takaisin ja merkkasi piilossa olleen maalimiehen! LOISTAVAA DUUNIA KOIRALTA :)
Eli, Sebu haistoi heti, että joku oli piilossa tai että sieltä tuli haju, sitten se tarkisti ettei haju ollut kenenkään näkyvillä olleen ja kun ei ollut merkkasi piilon uudelleen. Olinpa tyytyväinen!

Toinen treeni oli sitten sellainen, jossa yhden piilon ympäristöön levitettiin paljon häiriöhajuja - eli vaatteita ja ruokaa. Näiden keskellä oli pystypiilo, jota käytettiin koirille piilona. Koiran oli tarkoitus tarkentaa suoraan piilolle ja olla välittämättä häiriöistä sen ympärillä.
Sebun lähetin jälleen keskikasan päädystä (nyt sai käyttää jo vihjesanaa), Koira irtosi hyvin ja lähti kohti "mustekalaa". Se sai heti hajun maalimiehestä tässä pystypiilossa, mutta mietti ratkaisua miten sinne pääsisi helpoiten - hieman haastetta toi ahdas kulkuväylä, mutta pienellä ohjausavustuksella (vain oma liikkumiseni) koira ratkaisi ongelman ja hyppäsi esteiden ylitse. Sebu noteerasi vaatehäiriöt, muttei sen koommin ollut niistä kiinnostunut vaan meni suoraan maalimiehelle ;D Hienoa työtä jälleen.
Yritimme hieman saada Sebulta haukkua maalimiehen leikittämällä koiraa, muttemme vielä sitä ihan saaneet - ehkä joku päivä :)

Huomasin, että kun ensimmäisellä treenillä primääri palkka oli ruoka - se ei oikein sytyttänyt tuota meikäläisen poikaa. Patukka sen olla pitää ja that's it. Erilainen, mielenkiintoinen ja opettavainen treenikerta! Ens viikolla mennäänkin Vantaan radalle vierailulle - saas nähdä miten siellä menee. En olekaan aikaisemmin ko radalla vieraillut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti