Kirjotelmia ja ajatuksia harrastuksista, elämästä.

Hyödyllistä vai täyttä puuta heinää - päätä sinä. Minä tyttö vain kirjoittelen!

keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Uusi aluevaltaus - rallitoko

Kaikea on vissiin kokeiltava ja nyt on vuorossa rallitoko.

Tanskandoggi tuo ihana koirarotu, jota niin harvoin käytetään harrastuksissa yhtikäs missään, on ainakin saanut näkyvyyttä siellä missä me olemme kulkeneet :) Ja nyt viimeisempänä tosiaan aloitimme rallitokoilun eilen.

Ystäväni Liisan kurssille osallistutaan nyt tällaiselle tutustumisjaksolle. Viiden kerran kurssin aikana käydään läpi hieman erilaisia liikkeitä, joita rallitokossa tehdään. Kyseinen laji on hieman vähemmän tunnettu, mutta kyllä pohjoismaissa harrastajia löytyy ja Suomessakin on kisattu!

Lähtöisin Ralli-toko taitaa olla jenkeistä, jos en ihan väärin muista. Alunperin laji kehiteltiin ihan meille tavallisille koiranomistaille, jotka halusivat tehdä jotain mukavaa koiran kanssa ja ennen kaikkea selvitä niistä arjen tilanteista. Säännötkin tässä lajissa ovat sen mukaiset! Koiraa saa kehua, kiittää ja kannustaa. Vihjeitä saa antaa tehtävään useampia + käsimerkkejäkin saa käyttää. Summa summarum - tämähän on kuin tehty tällaiselle meikäläisen kaltaiselle tyypille, joka ei osaa suutaan pitää kiinni :)
Eikä siinä vielä kaikki - tuntuu paljon rennommalle meiningille kuin perus toko tai pk (jonne me ei kyllä edes päästä) tottelevaisuus.

Kaikesta innostuneena kävinkin jo katsastamassa ne kaikki kyltit tuolta SuoRaT:n sivuilta, ja nyt vaan temppuja treenailemaan.
Muuten, näissä hommissa tuo kosketuskepin käyttäminen koulutuksessa tuntuis olevan ehdotonta! Monessa tehtävässä nääs sen käytöstä on varmasti opetusvaiheessa suuri hyöty. Joten ennen kuin menet kurssille - opeta koirallesi vahvaksi kohdentaminen :)

No mitäs me sitten ekana kertana harjoiteltiin tai agendalle kuului (alokasluokan liikkeitä):
- sivulle tulo takaa kiertäen (oikealta)
- sivulle tulo vasemmalta
- jätä (ruoka ja leluhäiriöt)
- ohituksia kanssatreenaajien kanssa
- täyskäännökset (saksalainen ja "vasemmalta" versiot)
- 360 vasemmalle
- 90 asteen käännös vasen ja oikea yhdessä koiran kanssa
- koiran kiertäminen (kun koira istuu, makaa ja seisoo)
- liikkeestä istu, seiso, maahan + kiertäminen

Kivaa oli ja innolla odotan ens viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti