Kirjotelmia ja ajatuksia harrastuksista, elämästä.

Hyödyllistä vai täyttä puuta heinää - päätä sinä. Minä tyttö vain kirjoittelen!

keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Koiran luonnonmukainen käytös vai agressio

Törmäsinpä tuossa tilanteeseen, josta ollaan nyt muutamien ihmisten kanssa keskusteltu ja eri tavalla nähdään asiaa. Mutta jotta pääset antamaan oman mielipiteesi ja näkemyksesi niin kerronpa hieman taustoja.

"Tarinaan" liittyy siis koira, mies ja nainen. Ympäristö oli kotiympäristö ja siellä sisätiloissa.
Nainen oli kerännyt koiralleen namipaloja, joita oli aikeissa koiralle antaa. Nainen laittoi nämä namit koiran eteen, mutta koira ei saanut niitä siitä ilman lupaa ottaa. Mies tuli paikalle ja niinpä nämä ihmiset alkoivat kasvattamaan koiran itsehillintää.
Se miten sitä itsehillintää tehtiin oli niin, että nainen piti edelleen näitä nameja koiran edessä, mies kumarsi namien lähelle, kädellä hitain liikkein oli nappavinaan namin, lopulta ottaen namin ja antaen sen koiralle, joka istui ja odotti sekä seurasi silmä tarkkana tilannetta. Koiran tuli kestää tämä tilanne ilman sen kummempaa regointia. Lopulta kävi niinkin ikävästi, että koira yllättäen naukkasi sillä seuraumuksella, että mies sai siitä kasvoihinsa naarmujäljet (käsittääkseni näin).
No koira sai kyllä kunniansa kuulla ja tiesikin tehneensä kai jotain mitä ei olisi saanut. Koiraa ei tilanteessa löyty tai muuten fyysisesti koskettu vaan sille karjastiin. 

Luottamus koiraan on erityisesti tällä miehellä muuttunut tämän tapauksen seurauksena ja jopa on esitetty vaihtoehtoa koiran lopettamiseksi. Koira koetaan agressiiviseksi ja näin myös ihmisille vaaralliseksi.
Tiedän että kuvaus on hyvin vajavainen, mutta olisi kiva kuulla, miten te tämän tilanteen tulkitsette. Kuka teki oikein, kuka väärin, oliko oikeaa ja väärä? Entäs koira sitten, olisiko sen pitänyt kestää tilanne vai olikohan sillä oikeutta tuollaiseen reagointiin? Sehän vaikuttaa näin ollen aika arvaamattomalta - vai vaikuttaako?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti