Kirjotelmia ja ajatuksia harrastuksista, elämästä.

Hyödyllistä vai täyttä puuta heinää - päätä sinä. Minä tyttö vain kirjoittelen!

torstai 23. joulukuuta 2010

Nouto ja takaperin ketjuttaminen

Vaikka niin luulis, ei takaperin ketjuttaminen oikeasti ole ihan helppo juttu. Asioiden miettiminen nurinpäin, niin että aluksi harjoittelee liikkeen loppuosaa on jo mielessä kääntämisen kannalta ehkä haasteellista.
Mutta kun muistaa Think, Plan ja Do, niin eiköhän asiat sillä selkeä. Ja toinen mitä kannattaa miettiä on asioiden hyvä suunnittelu - se todellakin on puolet tekemisestä.
Ja kaiken kukkuraksi kun katsoo mitä KOIRA TEKEE niin siitä saa paljon irti pystyäkseen korjaamaan suunnitelmaa! No ei varmaan sovi unohtaa sitäkään, että tarkkailee mitä itsekin tekee, eli onhan sitä nyt kuitenkin aina hieman mietittävää ja tarkkailtavaa.

Nouto on meille ollut haaste ja allekirjoittanut on jo kerran mokannu sen opettamisen Sebulle. :( Joten otin sitten itseäni niskasta kiinni ja aloitin sen uudelleen opettamisen.
Ensimmäinen askel oli koulutussuunnitelman tekeminen. Sen miettimiseen meni hetkonen jos toinenkin - muttei kuitenkaan punaviiniä tai mitään muutakaan rentouttavaa juomaa ;) Lyhykäisyydessään aloitettiin seuraavista asioista:
1. Kapulaan tarttuminen  (ilman, että sitä heitetään, purraan, leikitään sillä tms.)
2. Kapulan pitäminen purematta
3. Istuminen kapula suussa
4. eteen tuleminen kapula suussa
Näissä siis koiralle on annettu kapula suuhun, sen ei ole vielä tarvinnut nostaa sitä maasta ja tuoda.

Ottaen huomioon haasteet, mitkä mulla oli lähtöasetelmissa on tämä nouto nyt oikein sujuvan ja mukavan näköistä meininkiä.
Se mitä videon oton jälkeen on treenattu niin on se, että koira jätetään seisomaan, se nostaa kapulan edestään, tuo mulle ja istuu eteen, pitää kapulaa kunnes otan sen käteeni. Tämän lisäksi on harjoiteltu ihan läheltä pelkästään nostamista ja siitä istumista.
Tässäpä on meille joulunpyhiksi mukavaa puuhastelua.

Täytyy vaan nyt muistaa että nostaa kriteeriä heti kun näyttää sujuvalta - mulla kun tahtoo kriteerin nostaminen joskus tuottaa itselleni haasteita - tai muisti ei toimi ;)

Alla videoklippi noudon opetuksesta siitä vaiheesta missä nyt ollaan menossa tai oltiin tuossa viikko sitten. Videon lopussa myös näkyy rankun käyttö opetuksessa kun Sebu alkaa pureskella kapulaa... Niin ja heti perään disclaimer - liike ei ole valmis ja paljon on vielä korjattavaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti