Kirjotelmia ja ajatuksia harrastuksista, elämästä.

Hyödyllistä vai täyttä puuta heinää - päätä sinä. Minä tyttö vain kirjoittelen!

maanantai 8. maaliskuuta 2010

Koirankoulutuksen hinta

Surffailin tässä hieman netissä - katselin kursseja ja koulutuksia, joihin voisin koirani kanssa osallistua :) Mutta sitten siinä suffaillessani katselin hintoja, kun koiran kanssa haluaa harrastaa tai osallistua koulutkseen pennun kanssa... ja pöyristyin! Kun yhden koulutuskerran hinta alkaa olla 20 tai yli 30 eur niin eikö se ole aika paljon? Kuitenkaan kyse ei ole yksityisopetuksesta... No mun mielestä tuo hinta on jo todella uskomaton, enkä tiedä kenellä on oikeasti varaa maksaa noin paljon koulutuksesta - mulla ei ainakaan olisi (tai pitäis säästää pitkä penni hyvissä ajoin ennen maksua). Ja kun kouluttajanakaan ei ollut mikään "guru" tai maailman nimi niin apuva sanon minä! Ilmeisesti näitäkin löytyy joilla varaa on :) Hyvä niin tietenkin :D

Mutta mutta.... Onko niin että tänä päivänä täällä eritoten pääkaupunkiseudulla koirankouluttamisesta tai koiran kanssa harrastamisesta on vaan maksettava huimia summia? Onko millään mitään rajaa tai kattoa?
Jos tätä blogia nyt lukee joku sellainen, joka haluaisi kommentoida niin mielelläni kuulisin, että missä menee raja - milloin olisit valmis maksamaan koulutuksista minkäkin verran? 

Mä itse olen valmis maksamaan, kun tiedän mitä rahoilleni saan vastineeksi - eli kun tiedän, että kouluttaja on mitä todennäköisimmin sellainen, joka vastaa odotuksiani. Mutta kyllä tällöinkin katson tarkkaan kuinka paljon opetusta ko hintaan sisältyy ja miten paljon siinä sitten koulutetaan minua ja meitä koirakkona. En nyt ihan jostain vartin / puolen tunnin omasta koulutuksesta suostu maksamaan ihan maltaita!!!

Ja mitä tulee odotuksiin - kukaan ei ainakaan multa ole koskaan kysynyt että "miten sä koulutat". Eli kurssille tullaan tietämättömänä siitä millaisia metodeja käytän - ellen sitten itse ota asiaa puheeksi kuten yleensä puhelimitse otankin.

Ja tuli tässä mieleen sellainenkin että onko niin että jos hinta on korkeampi - korkea, tarkoittaa se automaattisesti myös tasokkaampaa koulutusta? Onkohan näin oikeasti?

Ymmärrän toki sen että kurssit maksavat, koska kyllähän se itsensä kouluttaminenkin maksaa. Jotta voi auttaa toisia mahdollisimman hyvin, on myös kouluttauduttava. Niin ja tilatkin maksavat; kentät, hallit, erikoistilat jne. Mutta eikö millään ole mitään rajaa?

1 kommentti:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista